Pulled Chicken van de barbecue
Naast Pulled Pork en Pulled Beef heb je ook nog de Pulled Chicken. Simpel en snel te maken op de barbecue. Oven of pan kan natuurlijk ook, de sleutel zit hem namelijk niet in de bereiding, maar in de presentatie. Kip garen en pullen maar!
Pulled Chicken
Equipment
- Klein blokje rookhout appel
Ingrediënten
- 4 stuks kippenbout
- olijfolie
- jouw favoriete rub voor kip
Instructies
- Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 160 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit!
- Smeer intussen de kippenbouten in met olijfolie en jouw favoriete rub voor kip
- Leg de kippenbouten op de barbecue weg van het vuur en wacht tot de kip gaar is
- Zodra de kip gaar is haal je het van de barbecue en begin je met pullen!
Heerlijk op een broodje of een wrap!