Easterwood BBQ: Easterwood Ribs

Geen zin in 3-2-1 ribs zonder omkijken? Dan zijn de Easterwood Ribs misschien wat voor jou van Frits uit Oosterhout. Frits is bekend van het BBQ Genootschap en heeft met onderstaande recept zelf een wedstrijd gewonnen!

De Easterwood methode en de Easterwood ribs zijn vernoemd naar mijn ‘barbecue partner in crime’ Frits. Hij heeft deze manier niet verzonnen, maar wel in de Nederlandse barbecuescene bekend en populair gemaakt. De naam komt van Frits’ blog: Easterwood BBQ. En die naam komt weer van zijn woonplaats, Oosterhout.

In 2010 deed Frits mee aan een barbecuewedstrijd van Omroep Gelderland. Bij die wedstrijd had hij twee uur de tijd om een mooi de jury een mooi barbecuegerecht voor te schotelen. Omdat Frits tocch heel graag zijn favoriete spareribs wilde laten proeven maakt hij ze op een hogere temperatuur klaar. En met succes, hij won de wedstrijd en werd de beste barbecueër van Gelderland.

Noskos BBQ

Easterwood Ribs

Voorbereidingstijd 6 uur
Bereidingstijd 1 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Rookhout (Appel of Kers)
  • Thermometer (rooster)
  • Kwast

Ingrediënten
  

  • 1 sparerib

Rub

  • 1 el rietsuiker
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el zout
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl versgemalen zwarte peper

Glaze

  • 4 el barbecuesaus
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el honing
  • 1 el bruine suiker

Instructies
 

  • Haal het vlies van de sparerib af. Deze kan je makkelijk verwijderen door met de achterkant van een koffielepeltje er onder te drukken en los te trekken. Vervolgens kan je met een stukje keukenrol (voor de grip) het hele vlies verwijderen.
  • Smeer de sparerib in met de rub. Laat 6 uur rusten in de koelkast.
  • Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 160 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit!
  • Haal de sparerib uit de koelkast en plaats deze op de BBQ weg van het vuur. Laat 90 minuten liggen.
  • Maak intussen de glaze door alle ingrediënten van de glaze in een bakje te doen en deze te mengen.
  • Na 90 minuten smeer je de sparerib in met de glaze en laat je deze nog een kwartiertje liggen.
  • Als de glaze mooi gekarameliseerd is kan de sparerib van de barbecue. Eet smakelijk!

Notities

Dit is een recept van Easterwood BBQ. Check zijn site voor meer recepten!
Trefwoord Sparerib

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie