Ga terug

Easterwood Ribs

Voorbereidingstijd 6 uur
Bereidingstijd 1 uur 45 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans

Ingrediënten
  

  • 1 sparerib
Rub
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el zout
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
Glaze
  • 4 el barbecuesaus
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el honing
  • 1 el bruine suiker

Equipment

  • Rookhout (Appel of Kers)
  • Thermometer (rooster)
  • Kwast

Method
 

  1. Haal het vlies van de sparerib af. Deze kan je makkelijk verwijderen door met de achterkant van een koffielepeltje er onder te drukken en los te trekken. Vervolgens kan je met een stukje keukenrol (voor de grip) het hele vlies verwijderen.
  2. Smeer de sparerib in met de rub. Laat 6 uur rusten in de koelkast.
  3. Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 160 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit!
  4. Haal de sparerib uit de koelkast en plaats deze op de BBQ weg van het vuur. Laat 90 minuten liggen.
  5. Maak intussen de glaze door alle ingrediënten van de glaze in een bakje te doen en deze te mengen.
  6. Na 90 minuten smeer je de sparerib in met de glaze en laat je deze nog een kwartiertje liggen.
  7. Als de glaze mooi gekarameliseerd is kan de sparerib van de barbecue. Eet smakelijk!

Notities

Dit is een recept van Easterwood BBQ. Check zijn site voor meer recepten!