Sjef: Sous-Vide Cheesecake

Helaas (nog) geen foto van het eindresultaat, maar ik wilde deze toch alvast meegeven. Dit recept heb ik alweer een tijd geleden voor het eerst gemaakt met de Anova Precision Cooker: De Sous-Vide Cheesecake van Sjef (sjefkoken.nl).

Sous-Vide Cheesecake

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Dessert
Porties 5

Equipment

  • Sous-Vide apparaat
  • 5 weckpotjes
  • Rasp

Ingrediënten
  

  • 400 gram roomkaas
  • 40 gram crème fraîche
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 citroenschil
  • 1 vanillestokje

Instructies
 

  • Maak het sous vide bad klaar: zet de temperatuur op 80 graden. Rasp de citroen, weeg de juiste hoeveelheid crème fraîche en suiker, breek de eieren, rasp de citroen en schraap de kern van het vanille stokje leeg.
  • Meng de roomkaas, crème fraîche en suiker met een spatel of garde.
  • Doe vervolgens de eieren door het mengsel. Gebruik indien nodig een keukenmixer om eventuele klontjes zo veel mogelijk op te lossen.
  • Voeg tot slot de citroenrasp en vanille toe en meng het geheel.
  • Vul de weckpotjes. Let op dat je ze niet helemaal tot de rand vult, aangezien de deksels wat dieper liggen en ze dan niet goed sluiten.
  • Doe de weckpotjes in het waterbad en gaar ze 90 minuten op 80 graden. Gebruik een knijptang om ze in het water te laten zakken, het water is heet…
  • Haal de weckpotjes na 90 minuten uit het bad en laat ze even op kamertemperatuur komen. Vervolgens in de koelkast bewaren totdat je ze wilt gebruiken.
  • Serveer de cheesecake met vers fruit, een beetje jam of bijvoorbeeld een stukje chocola en een kers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie