Sous-Vide van Anova

Naast de BBQ, en overig keukengerei, maak ik ook gebruik van een Anova Sous-Vide stick; de Anova Precision Cooker. Met Sous-Vide gaar je in feite je gerecht op de gewenste temperatuur. Dit duurt wel wat langer, maar het resultaat is altijd goed!

Met de Anova Precision Cooker kan je de temperatuur van het waterbad exact controleren. Instellen en gaan met die banaan! Of steak of sparerib of zelfs toetjes!

De Anova Precision Cooker met Anova container

Om sous-vide te kunnen werken moeten de gerechten waterdicht worden verpakt. Bij voorkeur vacuüm. Hiervoor gebruik ik de Solis EasyVac Pro Black 569 machine. Hiermee vacuümmeer ik niet alleen voor de sous-vide, ik gebruik hem ook om vlees e.d. luchtdicht te verpakken en in te vriezen!

Enkele voorbeelden van gerechten die je kunt maken, of vleesbereidingen zijn:

Ook hier zul je dus af en toe wat van voorbij zien komen op deze site!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie