De volgende recepten wil ik nog testen. Voor jullie ook alvast de linkjes als jullie hier in geïnteresseerd zijn:
Coleslaw van Dominique
Awardwinning Aardappelsalade van Mike v R.
Koreaanse Kippenvleugels van Noskos
Secret Rib Rub van Nosmo
Pulled Pork Nachos van BBQ Junkie
BBQ Shroomballz
Sate Kambing van Noskos
Funcky Chicken Rub van Noskos
Frikandel Burnt Ends van Noskos
Hot Dog Burnt ends van Hey Grill, Hey
Festival – Old Burger van SandyMan (BBQ Genootschap)
Pig Shots van Rookplankje.nl
Uitgewerkte recepten om te testen:
IKEA Köttbullar
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
- 500 rundergehakt
- 250 varkensgehakt
- 1 ui (fijngesneden)
- 1 teen knoflook (geplet)
- 100 gram broodkruimels
- 1 ei
- 5 el volle melk
- peper en zout
Voor de saus
- olijfolie
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 150 ml groenteboullion
- 150 ml runderboullion
- 150 ml (slag)room
- 2 tl sojasaus
- 1 tl dijonmosterd
Instructies
- Meng het rundergehakt met het varkensgehakt met je vingers. Voeg de ui, knoflook, broodkruimels en het ei aan toe, en meng alles goed. Voeg er dan de melk aan toe en kruid het met zout en peper.
- Maak kleine, ronde balletjes. Leg ze op een bord. Dek het bord af en laat dit twee uur in de koelkast rusten (hierdoor zullen ze hun vorm beter behouden tijdens het bakken).
- Verwarm de olie in een pan op een middelhoog vuur. Als het warm is, voeg je er voorzichtig de balletjes aan toe. Laat ze bakken tot ze aan alle kanten bruin kleuren.
- Doe de balletjes in een ovenschaal. Bedek de schaal en plaats hem in de oven. Laat de balletjes nog 30 minuten koken op zo’n 180 graden.
- Smelt de boter in een pan. Doe er voorzichtig de bloem bij en blijf twee minuten stevig roeren. Voeg er de bouillons aan toe en blijf roeren. Doe dan nog de room, sojasaus en Dijonmosterd bij het geheel. Breng het geheel zachtjes aan de kook zodat de saus dikker kan worden.
- Serveer het met frietjes, krieltjes of puree en bier.
Big Mac saus (replica)
Ingrediënten
- 5 el mayonaise
- 4 el ketchup
- 2 el piccalilly
- ½ el chilipoeder
- ½ el witte natuurazijn
- ½ el zout
- ½ el suiker
- ¼ ui
Instructies
- Snij de ui in hele kleine blokjes, zo klein als je maar kunt, en haal ook even je mes door de piccalilly heen.
- Klop dan de heleboel stevig en met een ferme slag door elkaar heen tot je een "bijna" saus in je schaal hebt.
- Zet de schaal in de magnetron en zet die gedurende 30 seconden op 650/750 watt.
- Dek de schaal nu af met wat folie en laat het geheel afkoelen in de koelkast.
- Zodra de saus volledig is afgekoeld is je saus gereed!
Koreaanse kipsate van tante Miho
Koreaanse kipsate van tante Miho
Equipment
- Satestokjes
Ingrediënten
- 2 kg kippenbout
Marinade
- 75 ml droge sherry of sake
- 10 el lichte sojasaus
- 8 tl rietsuiker of bruine basterdsuiker
- 3 teentjes geperste knoflook
- 2 el sesamolie
- 4 lenteuitjes (gesneden)
Instructies
- Fileer de kippenbouten inclusief vel!
- Maak de marinade door alle ingrediënten in een (luchtdichte) zak te doen en dit te mengen.
- Leg de gefileerde kip in de marinade en laat marineren voor 24 uur.
- Maak de satestokjes
- Gaar de satestokjes op de BBQ
- Optie: de overgebleven marinade in laten koken met wat water, sherry of sake (japanse rijstwijn). Licht binden met aardappelzetmeel/maizena, en als saus bij de sate serveren
Notities
Dit is een recept van Ewald op het BBQ Genootschap
Bloemkoolbom
De welbekende bloemkoolbom!
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 500 gram gehakt
- 3 beschuiten (fijngeknepen)
- 1 ei
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 40 gram gehaktkruiden
- 150 gram ontbijtspek
- Je favoriete BBQ saus
Instructies
- Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 180 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit!
- Meng het gehakt met de fijn verkruimelde beschuiten, de Parmezaanse kaas, de gehaktkruiden en het ei en kneed dit tot een kleverig geheel
- Maak de bloemkool schoon
- Bekleed de bloemkool met het gehaktmengsel. Laat de onderkant open!
- Bekleed vervolgens met de ontbijtspek. Ook hier de onderkant weer open laten
- Leg de bloemkool op de BBQ weg van het vuur en laat ongeveer 1 uur garen
- Smeer je favoriete BBQ saus over de bloemkoolbom en laat nog even 10 minuten garen