Informatief: Benamingen van vleessoorten
Als je op zoek gaat naar lekkere BBQ gerechten kom je voornamelijk Amerikaanse recepten tegen. Hier wordt dan ook gesproken in engelse termen kwa vlees. Hieronder volgt een handige vertaling van deze termen!
Flank Steak | Bavette, vinkenlap |
Rump cap | Picanha, staartstuk |
Sirloin steak | Entrecote (lendedeel) |
Striploin steak (New York strip, Kansas City strip) | Entrecote (ribdeel) |
Chuck | Schouder |
Brisket | Puntborst |
Brisket point | Bovenliggende spier van de puntborst |
Brisket flat | Onderliggende spier van de puntborst |
Silverside | Platte bil |
Topside | Bovenbil |
Short loin | Dunne lende |
Tenderloin | Ossenhaas |
Porterhouse | T-bone steak |
Rump | Dikke lende (iefstuk) |
Chuck tender | Schouderbiefstuk |
Hanging tender | Longhaas |
Flat iron steak | Sucade gesneden als steak |
Prime rib | Cote de Boeuf |
Top round steak | Kogelbiefstuk |
Skirt steak | Lenggerekte steak uit de middenrif |
Short ribs | Gezaagd ribstuk met korte stukjes been |
Flat ribs | Gezaagd ribstuk uit de flank met been |
Boston butt | Bovenste deel van de varkensschouder (voor pulled pork) |
Picnic | Onderste deel varkensschouder (voor pulled pork) |
Baby racks | Lende spareribs |
St. Louis ribs | Recht gezaagde buikspareribs |
Pork chop | Karbonade |
Pork Loin | Lende (filet) |
Pork tenderloin | Varkenshaas |
Whole hog | Heel varken |
Pig wings | Oerhammetjes |
Bacon | Gerookt en gezouten buikspek |
Pork Belly | Varkensbuikspek |
Joint | Rollade |
Roast | Braadstuk |
Rack of pork | Varkensrack |