NOSKOS: Walchers gilden spek van de barbecue
Dit gerecht heb ik van de site van NOSKOS, welke het weer van een vriend heeft op het BBQ Genootschap. Een heerlijke snack welke wat pittiger is dan het zeeuws spek. Je moet er wel even op wachten in verband met de intrekken van de marinade, maar dan krijg je ook wat!
Walchers gilden spek
Equipment
- Kernthermometer
- Diepvrieszak
- Rookhout (Appel of Kers)
Ingrediënten
- 1 kg buikspek
Marinade
- 30 gram kipkruiden, pikant (zakje Verstegen)
- 5 el ketjap manis
- 2 el water
- 1 tl worchester saus
- 8 gr colorozo (nitrietzout, kleurzout)
Instructies
- Snij de buikspek in 2 stukken van 500 gram en prik er gaatjes in (voor de marinade).
- Meng alle ingredienten voor de marinade.
- Doe het buikspek in de zak en doe de marinade erbij.
- Kneed het vlees een beetje zodat de marinade goed verdeeld is over het buikspek.
- Leg in de koelkast voor 3 dagen en draai regelmatig om.
- Maak de BBQ klaar voor indirecte bereiding op 165 graden en plaats het rookhout.
- Plaats het buikspek op de BBQ en plaats de thermometer
- Als de kerntemperatuur 72 graden is kan het vlees van de BBQ.
- Laat afkoelen en knabbelen maar!
Notities
Dit is een recept van Noskos, wil je meer weten van zijn recepten, bezoek dan zijn website.