NOSKOS: Wedstrijd pulled pork van de barbecue

Afgelopen zomer heb ik de Wedstrijd Pulled Pork van Noskos geprobeerd. In één woord: GEWELDIG! Ik heb zelf voor deze Pulled Pork een stuk procureur gebruikt van 2,5 kilo. Hieronder volgt het recept. Het recept begint de avond voordat je vlees op de BBQ gaat.

Wedstrijd pulled pork van de barbecue

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Equipment

  • Marinadeinjector
  • Rookhout (Appel of Kers)
  • Kernthermometer
  • Vershoudfolie
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 2,5 kg procureur
  • Je favoriete BBQ rub voor varken

Injectiemix

  • 100 ml appelsap
  • 60 ml appelazijn
  • 40 ml honing
  • 30 ml worchester saus
  • 1 tl zout
  • 1 el uienpoeder

Glaze

  • 125 ml van je favoriete BBQ saus
  • 2 el appelazijn
  • 2 el honing

Saus

  • 125 ml kookvocht van de pulled pork
  • 125 ml appelsap
  • 125 ml van je favoriete BBQ saus
  • 3 el (licht)bruine basterdsuiker
  • 2 el worchester saus

Instructies
 

  • Ontdoe het vlees van overtollig vet.
  • Injecteer de procureur om de 5cm (in ruitvorm) met de INJECTIEMIX. Per injectie gaat er ongeveer 28ml in het vlees.
  • Bestrooi het vlees met BBQ kruiden en wikkel deze in in vershoudfolie of vacuümzak en leg deze in de koelkast voor een nacht.
  • Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 120 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit!
  • Haal het vlees uit de vershoudfolie en plaats deze op de BBQ weg van het vuur.
  • Haal na 5 uur, of als de kerntemperatuur 74 graden heeft bereikt, het vlees van de BBQ en smeer het vlees in met de opgewarmde GLAZE.
  • Leg het vlees terug op de BBQ weg van het vuur en laat het daar nog ongeveer 2 uur liggen.
  • Na die 2 uur haal je het vlees van de BBQ en wikkel je deze stevig in in aluminiumfolie. Leg het vlees weer terug op de BBQ en wacht totdat de kerntemperatuur 88 graden aangeeft.
  • Als de 88 graden is gehaald ga je voelen of het vlees gaar is. Dit kan je doen met een prikker. Deze moet er boterzacht in glijden. Doet hij dat nog niet? Laat hem dan nog een kwartier liggen. Dit doe je net zolang tot het vlees goed gaar is en de prikker er vloeiend in gaat. In mijn geval was hij pas echt goed gaar bij 95 graden!
  • Is je vlees gaar? Haal het vlees van de BBQ en haal hem uit het aluminiumfolie. Laat het vlees een kwartiertje rusten en uitdampen.
  • Pak het vlees opnieuw in in aluminiumfolie en vang het kookvocht op en zet deze apart. Laat het vlees nu een uur verder rusten.
  • Maak intussen de SAUS. Na een uur rusten pak je het vlees weer uit en begin je te pullen! Voeg zoveel saus nodig als je zelf wilt zodat het goed op smaak is en sappig! Serveer op een zacht bolletje met augurk of coleslaw of maak er Nacho’s Pulled Pork van!
  • Heb je nog over? Vries het in en gebruik het later in andere recepten!

Notities

Dit is een recept van Noskos, wil je meer weten van zijn recepten, bezoek dan zijn website.
Trefwoord Varken

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie