Ga terug

Walchers gilden spek

Voorbereidingstijd 3 dagen 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg buikspek
Marinade
  • 30 gram kipkruiden, pikant (zakje Verstegen)
  • 5 el ketjap manis
  • 2 el water
  • 1 tl worchester saus
  • 8 gr colorozo (nitrietzout, kleurzout)

Equipment

  • Kernthermometer
  • Diepvrieszak
  • Rookhout (Appel of Kers)

Method
 

  1. Snij de buikspek in 2 stukken van 500 gram en prik er gaatjes in (voor de marinade).
  2. Meng alle ingredienten voor de marinade.
  3. Doe het buikspek in de zak en doe de marinade erbij.
  4. Kneed het vlees een beetje zodat de marinade goed verdeeld is over het buikspek.
  5. Leg in de koelkast voor 3 dagen en draai regelmatig om.
  6. Maak de BBQ klaar voor indirecte bereiding op 165 graden en plaats het rookhout.
  7. Plaats het buikspek op de BBQ en plaats de thermometer
  8. Als de kerntemperatuur 72 graden is kan het vlees van de BBQ.
  9. Laat afkoelen en knabbelen maar!

Notities

Dit is een recept van Noskos, wil je meer weten van zijn recepten, bezoek dan zijn website.