Zeeuws Spek maken met Van Beekum Specerijen
Naast dat Van Beekum kruiden en specerijen verkoopt staan er ook recepten op hun site die je kan uitproberen. Zo hebben ze een Zeeuws Spek melange inclusief recept. Tijd om te proberen!
Zeeuws Spek met Van Beekum Specerijen
Equipment
- Rookhout (Appel of Kers) optioneel
Ingrediënten
- 1 kg buikspek
- 50 gram ketjap manis
- 35 gram zeeuws spek melange van Van Beekum
- 8 gram nitrietzout
- 2 gram worcestersaus
Instructies
- Maak de marinade door alle ingredienten te mengen.
- Snijd het stuk buikspek in twee delen en snij de delen in op de vetlaag.
- Wrijf de stukken goed in met de marinade.
- Leg de stukken in het vacuüm of in een andere soort zak die je kan sluiten en leg de stukken in de koeling voor ongeveer 4 nachten. Korter kan ook, maar dan kan de smaak minder zijn.
- Haal de stukken na 4 dagen uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
- Bereid de BBQ voor voor indirecte bereiding op ongeveer 120° en voeg wat rookhout toe als je dat lekker vind.
- Leg de stukken spek op de BBQ en laat garen tot een kerntemperatuur van 73°
- Even laten rusten en eet smakelijk!
Ook dit recept is goedgekeurd! Heerlijk spek met een uitgesproken smaak.
Het vlees is na bereiding nog ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast. In de vriezer kan je het nog een maand of 3 bewaren.
Geïnteresseerd wat Van Beekum nog meer in het assortiment heeft? Check hun website!