Beer Can Chicken

Op het grote web zijn er vele soorten varianten gerechten te vinden betreffende de zogenaamde BeerCanChicken ofwel het bierblikkip. Ook de toevoeging van het blik en de inhoud van het blik geeft nogal wat discussie. Want ga je nu echt wat van het soort bier merken? Voegt het malsheid toe aan de kip? Voegt het smaak toe? Of levert het je alleen maar gehannes op als je de kip er weer vanaf wilt halen als de kip gaar is?

Ik heb in ieder geval weinig van het bier gemerkt. De kip was in ieder geval goed van smaak en mals, maar dit gerecht lekker te maken zit de sleutel vooral in het rookhout in mijn ogen. Hiermee kan je de kip echt een fijne smaak meegeven (naast de kruiden uiteraard), maar pas wel op, gebruik dit met mate! Kip is gevoelig voor rookhout, dus als je teveel gebruikt merk je dit meteen in de smaak!

Beer Can Chicken

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • Kernthermometer
  • Klein blokje rookhout appel

Ingrediënten
  

  • 1 hele kip
  • 1 blikje bier/cola
  • Cheecky Chicken BBQ rub van Smokey Goodness of jouw favoriete rub voor kip
  • olijfolie

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor op indirecte bereiding op 175 graden
  • Smeer de kip in met wat olijfolie en jouw favoeriete rub of de Cheecky Chicken rub van Smokey Goodness. Ook onder de huid kan je wat rub smeren
  • Zet de kip op het blik en plaats deze op de barbecue
  • De kip is gaar zodra de borst 72 graden is en de poot en de dij 85 graden
  • Let op! Blik is gloeiend heet! Pas dus op wanneer je de kip van de barbecue afhaalt!
Trefwoord Kip

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie