Ga terug

Beer Can Chicken

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties: 4
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1 hele kip
  • 1 blikje bier/cola
  • Cheecky Chicken BBQ rub van Smokey Goodness of jouw favoriete rub voor kip
  • olijfolie

Equipment

  • Kernthermometer
  • Klein blokje rookhout appel

Method
 

  1. Bereid de BBQ voor op indirecte bereiding op 175 graden
  2. Smeer de kip in met wat olijfolie en jouw favoeriete rub of de Cheecky Chicken rub van Smokey Goodness. Ook onder de huid kan je wat rub smeren
  3. Zet de kip op het blik en plaats deze op de barbecue
  4. De kip is gaar zodra de borst 72 graden is en de poot en de dij 85 graden
  5. Let op! Blik is gloeiend heet! Pas dus op wanneer je de kip van de barbecue afhaalt!