DanBras: Sateh babi/ajam
Heerlijke sateh die eerst 48 uur gemarineerd heeft! Heerlijk van smaak en met goed vlees een echte topper! Door het gebruik van een goed vlees ook heerlijk mals. Vergeet ook niet een Upgraded Wijko Satesaus te proberen! Deze maak je door de aanmaak variant van de Wijko uitte breiden met ingrediënten. Ik doe dit meestal met een dikke eetlepel pindakaas en een flinke scheut ketjap manis!
Sateh babi/ajam van DanBras
Equipment
- sateprikkers
Ingrediënten
- 500 gram procureur of kipfilet
Marinade
- 2 teentjes knoflook
- 5 el ketjap manis
- 2 tl koriander
- 1 tl komijn
- 1 el palmsuiker
- ½ tl gemalen zwarte peper
- slaolie
- citroensap
Instructies
- Snij het vlees in blokjes.
- Doe het vlees in een luchtdichte zak en voeg alle ingredienten toe voor de marinade.
- Sluit de zak en schud alles goed door elkaar zodat alle blokjes rijkelijk voorzien zijn van de marinade.
- Leg de zak in de koelkast voor 48 uur. Regelmatig even omdraaien.
- Maak de sateh stokken en leg op de BBQ tot ze gaar zijn.