DanBras: Sateh babi/ajam

Heerlijke sateh die eerst 48 uur gemarineerd heeft! Heerlijk van smaak en met goed vlees een echte topper! Door het gebruik van een goed vlees ook heerlijk mals. Vergeet ook niet een Upgraded Wijko Satesaus te proberen! Deze maak je door de aanmaak variant van de Wijko uitte breiden met ingrediënten. Ik doe dit meestal met een dikke eetlepel pindakaas en een flinke scheut ketjap manis!

Sateh babi/ajam van DanBras

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • sateprikkers

Ingrediënten
  

  • 500 gram procureur of kipfilet

Marinade

  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el ketjap manis
  • 2 tl koriander
  • 1 tl komijn
  • 1 el palmsuiker
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • slaolie
  • citroensap

Instructies
 

  • Snij het vlees in blokjes.
  • Doe het vlees in een luchtdichte zak en voeg alle ingredienten toe voor de marinade.
  • Sluit de zak en schud alles goed door elkaar zodat alle blokjes rijkelijk voorzien zijn van de marinade.
  • Leg de zak in de koelkast voor 48 uur. Regelmatig even omdraaien.
  • Maak de sateh stokken en leg op de BBQ tot ze gaar zijn.

Notities

Dit gerecht komt van gebruiker DanBras op het BBQ Genootschap.
Trefwoord Kip, Varken

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie