Ga terug

Sateh babi/ajam van DanBras

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 500 gram procureur of kipfilet
Marinade
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el ketjap manis
  • 2 tl koriander
  • 1 tl komijn
  • 1 el palmsuiker
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • slaolie
  • citroensap

Equipment

  • sateprikkers

Method
 

  1. Snij het vlees in blokjes.
  2. Doe het vlees in een luchtdichte zak en voeg alle ingredienten toe voor de marinade.
  3. Sluit de zak en schud alles goed door elkaar zodat alle blokjes rijkelijk voorzien zijn van de marinade.
  4. Leg de zak in de koelkast voor 48 uur. Regelmatig even omdraaien.
  5. Maak de sateh stokken en leg op de BBQ tot ze gaar zijn.

Notities

Dit gerecht komt van gebruiker DanBras op het BBQ Genootschap.