De beste kip van het spit van de BBQ Helden
Hij stond al een tijdje op mijn ToDo list en afgelopen weekend was het zover! De test van de beste kip van het spit volgends de BBQ Helden!
Sta je bij de slager in de rij te wachten dan zie je vaak genoeg hele kippen in de rotisserie draaien. Ze ruiken heerlijk en voor je het weet neem je er 1 mee naar huis. Wij zijn ook gek op zo’n kippetje hoor, maar weet je dat je zo’n kip aan het spit heel makkelijk zelf kunt maken?
Nou dat gaan wij dan maar eens even proberen! Het vorige kip experiment van de BBQ Helden was een groot succes in mijn ogen dus de verwachten lagen hoog voor dit kippetje. Op naar het recept!
De beste kip van het spit volgends de BBQ Helden!
Equipment
- 1 rotisserie / draaispit
Ingrediënten
- 1 hele kip
Rub
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 2 tl knoflookgranulaat
- 1 tl tijm
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl grof zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- 1 mespuntje cayenne peper
- olijfolie
Instructies
- Bereid je barbecue voor op indirecte bereiden op ongeveer 180 graden
- Bereid de kip voor: maak de huid los van het vlees en smeer de kip in met olijfolie
- Smeer de rub uit over de kip en ook onder de huid!
- Bind de kip op en zet deze op het spit. Wil je weten hoe je een kip opbindt? Dat laten de BBQ Helden jou hier helder zien
- Zorg voor een lekbak onder de kip en zet het spit op de BBQ.
- Afhankelijk van het formaat van de kip moet hij nu 3 kwartier tot een uur draaien tot je een kerntemperatuur hebt bereikt van 85°C in de poten en 70°C in de borst
Conclusie? Hij was goed mals, lekker gaar, kwam goed van het bot af, maar de de kruidenmix vond ik dit keer niet heel speciaal. Wel erg lekker! Kortom, probeer hem zelf ook eens uit!