Zalm op een plankje met dille en citroen
Zalm op een plankje is een barbecue klassieker. Simpel, snel en erg lekker! Doordat je de zalm op een houten plankje legt wordt deze beschermd van het vuur, dus indirect gegaard, maar tegelijkertijd gerookt!
Meest gebruikte houtsoort voor zalm is cederhout. Deze is in vele winkels te krijgen.
De voorbereiding is ook super simpel. Bereid de barbecue voor op ~180 graden direct vuur, leg de zalm op het plankje, doe er peper, zout, dille en citroen op en leg op de barbecue. Bij een temperatuur van 50 graden kan de zalm eraf. Ik heb deze zelf geserveerd met een tagliatelle met roomsaus en asperges.
Zalm op een plankje met dille en citroen
Equipment
- 1 rookplankje (ceder)
Ingrediënten
- 2 stuks zalmmoot op met huid
- peper
- zout
- dille
- 1 citroen
Instructies
Zalm op een plankje
- Bereid de barbecue voor op een directe bereiding op een temperatuur van ongeveer 180 graden gemeten op het rooster.
- Leg de zalmmoten op het plankje
- Strooi er peper, zout en dille over de zalm heen
- Snij uit de citroen 4 plakjes en leg deze op de zalm
- Leg het zalmplankje op de barbecue en sluit de deksel
- Zodra de zalm een kerntemperatuur van 50 graden heeft kan deze eraf!
Tagliatelle met asperges en roomsaus
- Ik heb dit bij de zalm geserveerd. Simpel uit een pakje en pot, maar super lekker!
- Kook de pasta volgens de verpakking
- Maak de roomsaus volgens de verpakking
- De asperges komen uit een pot in dit geval, dus die hoef je alleen maar op te warmen. Ik heb hiervoor de barbecue gebruikt
- Voeg de asperges aan de roomsaus toe
- Voeg de pasta een de roomsaus toe
- Serveer de pasta en de zalm apart. Eet smakelijk!