Ga terug

Zalm op een plankje met dille en citroen

Een echte zalm klassieker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands

Ingrediƫnten
  

  • 2 stuks zalmmoot op met huid
  • peper
  • zout
  • dille
  • 1 citroen

Equipment

  • 1 rookplankje (ceder)

Method
 

Zalm op een plankje
  1. Bereid de barbecue voor op een directe bereiding op een temperatuur van ongeveer 180 graden gemeten op het rooster.
  2. Leg de zalmmoten op het plankje
  3. Strooi er peper, zout en dille over de zalm heen
  4. Snij uit de citroen 4 plakjes en leg deze op de zalm
  5. Leg het zalmplankje op de barbecue en sluit de deksel
  6. Zodra de zalm een kerntemperatuur van 50 graden heeft kan deze eraf!
Tagliatelle met asperges en roomsaus
  1. Ik heb dit bij de zalm geserveerd. Simpel uit een pakje en pot, maar super lekker!
  2. Kook de pasta volgens de verpakking
  3. Maak de roomsaus volgens de verpakking
  4. De asperges komen uit een pot in dit geval, dus die hoef je alleen maar op te warmen. Ik heb hiervoor de barbecue gebruikt
  5. Voeg de asperges aan de roomsaus toe
  6. Voeg de pasta een de roomsaus toe
  7. Serveer de pasta en de zalm apart. Eet smakelijk!