Bacon is the Cure van Angus & Oink
Bacon is good m’kay! Altijd. Ik heb voor het eerst Bacon gemaakt. Dit heb ik gedaan volgens de instructie van Angus & Oink. Zij hebben een rub/cure waarmee je heel simpel eigenlijk je eigen bacon kan maken!
Deze manier van bacon maken neemt wel wat tijd in beslag, maar dat is voornamelijk wachten. Voor dit recept moet je de spek namelijk 5 dagen met rust laten. En dat voelt veel langer als je elke keer de koelkast opendoet en je eigenlijk al wilt beginnen…
Deze Bacon kan je na bereiding heel makkelijk verdelen in porties en wat je niet nodig hebt invriezen. Ik heb dast met een vacumeermachine gedaan.
De bacon zelf is na bereiding in de koelkast enkele dagen houdbaar. Als je het invriest wordt geadviseerd om de bacon binnen 3 maanden te consumeren.
Bacon is the Cure
Equipment
- Vacumeermachine
Ingrediënten
- 1 kg buikspek zonder swoerd
- 50 gram Bacon is the Cure rub per 1kg buikspek
Instructies
- Smeer de Cure over het stuk buikspek. Zorg dat alle hoeken en gaten goed bedekt zijn met de Cure
- Vacumeer de bacon en leg in de koelkast. Per 2,5cm dikte gaat het buikspek 1 dag in de koelkast + altijd 1 dag extra. Mijn stuk was bijna 5cm dik dus gaat deze 3 dagen in de koelkast
- Na 3 dagen haal je de het spek uit de koelkast en haal je het uit de zak
- Spoel het spek goed af en maak goed droog
- Leg het spek nu voor 2 dagen, open, op een rooster in de koelkast en laat het spek verder drogen
- Je kan er voor kiezen om het spek rauw te houden en pas op te bakken wanneer nodig (en in te vriezen). Ik heb er voor gekozen om in ieder geval het hele stuk te garen op de BBQ tot 70 graden. Daarna heb ik het verdeeld en ingevroren.