BBQ Helden: Kalfs spareribs met cola basting saus
Tijd om weer eens een recept te posten… en wat voor één! Ik heb er zelfs weinig van geproefd want de gasten waren mij voor. Ditmaal had ik namelijk een Shortrib van 1,5kg op het menu staan, maar in plaats van peper en zout heb ik de gok gewaagd met de Cola Basting rub en saus van de BBQ Helden! Zoals al te lezen heeft de gok goed uitgepakt! Dus op naar het recept!
Kalfs spareribs met cola basting saus
Equipment
- Rookhout (Appel of Kers)
- Kernthermometer
- Aluminiumfolie
- Kwast
Ingrediënten
- 1,5 kg shortrib
- 1 el moster
Rub
- 4,5 tl paprikapoeder
- 4 tl (licht)bruine basterdsuiker
- 4 tl peper
- 1,5 tl cayennepeper
- 1,5 tl zout
- 1,5 tl knoflookpoeder
- 1,5 tl mosterdpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl oregano
- 2 tl tijm
- 1 tl koreander
Saus
- 120 ml tomatenketchup
- 120 ml van jouw favoriete BBQ saus
- 60 ml cola
- 1 el honing
- 1 el (Licht)bruine bastardsuiker
- 2 tl appalazijn
- ½ teen knoflook
- snuf peper
Instructies
- Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 120 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit!
- Haal het vlies van de shortrib af
- Smeer de shortrib in met mosterd en vervolgens de rub
- Leg de shortrib in de BBQ en plaats een kernthermometer
- Na ongeveer 3 a 4 uur kijk je of de kleur goed is, waarschijnlijk zit de temperatuur ook in een soort stall. Pak daarom nu de shortrib in met aluminiumfolie en leg hem terug op de BBQ
- Wacht tot de Shortrib een kerntemperatuur van 95 graden heeft bereikt. Pak hem uit en smeer hem in met de Saus. Laat nog even een kwartier liggen.
- Haal de shortrib van de BBQ en laat deze rusten
- Verwijder de botten, snij in plakken en serveer het uit
Notities
Dit is een recept van BBQ Helden, wil je meer weten van hun recepten, bezoek dan hun website.