Pulled beef van de Beefhammer!
Ik ben geen trendsetter dus ik heb de trend van 2022 maar eens geprobeerd! De Beefhammer stond op het menu afgelopen weekend. Ik heb de Beefhammer gebruikt om Pulled Beef van te maken. Dit heb ik gedaan volgens onderstaand recept:
Pulled beef van de Beefhammer!
Pulled beef van de Beefhammer!
Equipment
- rookhout
- slagerstouw
- Aluminiumfolie
- Kernthermometer
Ingrediënten
- 1 beefhammer
- 250 ml runderboullion
- je favoriete rub voor rund
- olijfolie
- je favoriete BBQ saus voor rund
Instructies
- Bereid de beefhammer de avond ervoor al
- Ontdoe de beefhammer van overtollig vlees en vlies
- Smeer de beefhammer in met de olijfolie en rub
- Injecteer de beefhammer met een meatinjector met de rundvleesboullion
- Bind het vlees in met de slagerstouw. Na bereiding is het vlees zo mals en gaar dat deze anders meteen van het bot afvalt.
- Leg het vlees in de koelkast voor de volgende ochtend
- Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 120 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit!
- Leg de beefhammer op de barbecue
- Haal na 5 uur, of als de kerntemperatuur 74 graden heeft bereikt, het vlees van de BBQ en pak deze in met aluminiumfolie. Ik heb in deze stap niets toegevoegd. Je zou er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld wat appelsap of bier toe te voegen zodat het vlees hier verder in "kookt" .
- Leg het vlees terug op de barbecue en wacht tot het vlees 95 graden is. Controleer of het vlees gaar is. Dit kan je doen met een prikker. Deze moet er boterzacht in glijden. Doet hij dat nog niet? Laat hem dan nog een kwartier liggen. Dit doe je net zolang tot het vlees goed gaar is en de prikker er vloeiend in gaat. In mijn geval was hij pas echt goed gaar bij 97 graden!
- Is je vlees gaar? Haal het vlees van de BBQ en haal hem uit het aluminiumfolie. Laat het vlees een kwartiertje rusten en uitdampen.
- Pak het vlees opnieuw in in aluminiumfolie en vang het kookvocht op en zet deze apart. Laat het vlees nu een uur verder rusten.
- Na een uur rusten pak je het vlees weer uit en begin je te pullen! Voeg zoveel saus nodig als je zelf wilt zodat het goed op smaak is en sappig! Serveer op een zacht bolletje met augurk of coleslaw
- Heb je nog over? Vries het in en gebruik het later in andere recepten!
Conclusie: Hij had veel BBQ saus nodig aan het eind om goed en mals te smaken. Verder erg leuk om een keer zo’n groot stuk vlees op de barbecue te hebben!