Pork Belly Brisket Style

Wil je boterzachte buikspek en vol met smaak? Probeer dan is deze buikspek welke is bereid zoals je ook een brisket bereid! Ik heb dat laatste nog nooit zelf gedaan, maar als dit een voorproefje is? Lekker!!

Pork Belly Brisket Style

Buikspek gegaard op de manier zoals je het ook met brisket doet
Voorbereidingstijd 4 uur 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Rusttijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Kernthermometer
  • Aluminiumfolie
  • rookhout

Ingrediënten
  

  • 500 gr buikspek
  • jouw favoriete BBQ rub voor varken / pulled pork

Injectiemix

  • 80 ml appelsap
  • 20 ml appelazijn
  • 20 ml worchestershiresaus

Instructies
 

  • Haal het buikspek uit de verpakking en dep deze droog. Verwijder overtollig stukjes vlees en vet.
  • Meng de ingrediënten voor de injectiemix en injecteer het buikspek kruislings met de injectiemix vanaf de vleeskant (dus niet door de vetlaag!)
  • Zet vervolgens het buikspek ruim in de rub naar keuze en plaats deze in een luchtdichte zak. Leg deze vervolgens voor 4 uur in de koelkast.
  • Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 130 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit!
  • Voeg het rookhout toe en leg het buikspek op de barbecue, weg van het vuur, tot deze een temperatuur van 96 graden heeft bereikt.
  • Haal het buikspek van de barbecue en laat deze een half uurtje rusten onder een vel aluminiumfolie.
  • Snijd het spek in dunne plakjes en leg deze op een broodje met bijvoorbeeld wat augurk of coleslaw. Ook uit het vuistje smaakt dit top!
Trefwoord Varken

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie