Gevulde paprika met rijst en spekjes
Gevulde paprika’s staan al tijden bij ons op de to-do list. In de basis heb ik het recept van BBQ Helden gebruikt. Ik heb echter de rijst apart gekookt en pas later alles samen gevoegd! Heerlijk recept, simpel te maken door de beperkte hoeveelheid ingrediënten en als je de spek weg laat nog vegetarisch ook!
Gevulde paprika met rijst en spekjes
Ingrediënten
- 4 paprika's
- 200 gr rijst
- 1 liter kippenboullion (vanuit blokjes)
- 250 gr spekblokjes
- 1 rode peper
- 1 ui
- 70 gr tomatenpuree
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 200 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit!
- Kook intussen de rijst volgens verpakking in de kippenboullion
- Snij de ui in stukjes en bak deze in een (hapjes)pan tot deze glazig is
- Zodra de ui glazig wordt voeg je de spekjes toe en bak je deze kort mee
- Snij de peper open, verwijder de zaadjes en snij de peper fijn. Voeg toe aan de spekjes en bak kort mee
- Voeg de tomatenpuree toe en voeg peper en zou naar smaak toe
- Roer goed door zodat dit een "prutje" wordt.
- Voeg de rijst toe aan de spekjes en roer dit goed door
- Snij van de paprika's het kapje eraf en haal met een thee/koffielepel de paprika verder leeg
- Vul de paprika's met het rijstmengsel en plaats deze op de barbecue.
- Na ongeveer 30 minuten zijn de paprika's zacht en klaar. Eet smakelijk!
Notities
Ik heb dit recept afgemaakt door hiernaast nog een ossenstaartspies van The Meatlovers te serveren met een satésaus!