Eigengemaakte mosterdsoep met worst en spekjes
Niet helemaal barbecue gerelateerd, tenzij je hem vult met eigen gemaakte bacon, maar een enorm lekker voorgerecht. Ouderwets met worst en spekjes! Simpel, snel en vol smaak! Dit is een populair voorgerecht bij ons in huis dus deze moet gedeeld worden.
Mosterdsoep met worst en spekjes
Mosterdsoep met worst en spekjes
Ingrediënten
- 50 gr boter
- 60 gr bloem
- 250 ml kookroom
- Pittige/grove mosterd
- Milde mosterd
- 250 gr spekjes
- 2 stuks droge worst (ik gebruik drentse)
- 1 st groente bouillonblokje
- 1 L water
Instructies
- Maak eerst de groent bouillon door het bouillonblokje te mengen met de 1 liter water. Laat even afkoelen.
- Bak de spekjes even uit. Laat ook deze even afkoelen.
- Snij de droge worst in stukjes.
- Laat de boter smelten in een voldoende grote pan.
- Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe. Roer dit goed door tot het een zanderige structuur heeft. Laat heel even kort koken.
- Voeg beetje bij beetje al roerende de bouillon toe. Roer goed door!
- Voeg de kookroom toe en roer goed door.
- Voeg een dikke theelepel milde mosterd en een dikke theelepel pittige/grove mosterd. Roer goed door en proef! Voeg naar smaak nog meer mosterd toe.
- Voeg de spekjes en de worst toe, roer goed door en laat nog een minuutje mee opwarmen.