NOSKOS: Zeeuws spek van de barbecue
Zeeuws spek. Wie kent het niet. Heerlijk gerookt buikspek in blokjes of plakken. Heerlijk gemarineerd, mals en een heerlijke snack voor bij de borrel! Vandaag heb ik de Zeeuws spek van NOSKOS gemaakt. Dit is de tweede keer. De eerste keer vond ik hem persoonlijk iets te flauw van smaak. Ditmaal meer gaatjes geprikt en iets langer gemarineerd.
Ingrediënten
Equipment
Method
- Snij de buikspek in 2 stukken van 500 gram en prik er gaatjes in (voor de marinade).
- Meng alle ingredienten voor de marinade.
- Doe het buikspek in de zak en doe de marinade erbij.
- Kneed het vlees een beetje zodat de marinade goed verdeeld is over het buikspek.
- Laat het buikspek 24 uur marineren in de koelkast en draai regelmatig om.
- Maak de BBQ klaar voor indirecte bereiding op 165 graden en plaats het rookhout.
- Plaats het buikspek op de BBQ en plaats de thermometer.
- Als de kerntemperatuur 72 graden is kan het vlees van de BBQ.
- Laat afkoelen en knabbelen maar!
Notities
Dit is een recept van Noskos, wil je meer weten van zijn recepten, bezoek dan zijn website.
1 reactie
[…] weer van een vriend heeft op het BBQ Genootschap. Een heerlijke snack welke wat pittiger is dan het zeeuws spek. Je moet er wel even op wachten in verband met de intrekken van de marinade, maar dan krijg je ook […]