Chimichurri

Chimichurri is een saus en marinade en wordt gebruikt bij gegrild vlees in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken. Deze saus werkt perfect bij een steak of Picanha.

Chimichurri

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Keuken: Argentijns

Ingrediënten
  

  • 100 ml olijfolie
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • ½ ui gesnipperd
  • 1 st chilipeper (met of zonder zaad)
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 el oregano
  • 10 gr peterselie
  • snuf peper
  • snuf zout

Equipment

  • keukenmachine

Method
 

  1. Snij alle ingrediënten grof (indien nodig) en doe deze in de keukenmachine. Peper en zout naar smaak toevoegen.
  2. Bewaar de Chimichurrie in de koelkast voor je het serveert.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 5 januari 2023

    […] en meest gegeten stuk rundvlees. Heerlijk mals en super lekker met bijvoorbeeld een saus als chimichurri. Tevens is het erg simpel te bereiden. Meer dan peper en zout heb je niet […]

Geef een reactie