Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775
Om te beginnen zal ik jullie meenemen in welke apparatuur ik gebruik voor mijn BBQ avonturen.
Toen ik mijn eerste huis kocht in 2014 ben ik begonnen met een Weber Compact Kettle 47cm. Deze barbecue werd voornamelijk gebruikt als grill voor als er familie of vrienden langs kwamen. Al snel ontdekte ik het BBQ genootschap en ben ik mij gaan inlezen op technieken zoals Low and Slow. Ik was voornamelijk geïnteresseerd in het zelf bereiden van spareribs, maar ook andere gerechten kwamen langs waardoor ik tot de conclusie kwam dat ik meer wilde. Dit heb ik eerst geprobeerd op een kleine Kamado van de action. Na de spareribs volgde meer gerechten zoals de Pork Belly Burnt Ends. Toen was ik overtuigd, ik wil meer dan alleen grillen!
In 2019 ben ik verhuisd naar een nieuwe woning en werd het tijd voor wat anders. Eigenlijk wilde ik een mooie Kamado Joe Classic II, maar ik kon de prijs voor mijzelf niet verantwoorden op dat moment. De oude barbecue heb ik op marktplaats verkocht en in het voorjaar van 2020 er is plaatst gemaakt voor een nieuwe barbecue. Het is de Weber Master-Touch GBS Premium SE E-5775 geworden die ik voor een mooie prijs heb kunnen kopen. Vanaf hier is mijn barbecue avontuur echt begonnen!

Dit is een barbecue van hoge kwaliteit en met wat leuke opties zoals het bekende weber GBS systeem maar ook een nieuw porselein geëmailleerde houtskoolring en een roestvrijstalen warmteverdeler. Hiermee kan je bij uitstek Low and Slow werken omdat je er een zogenaamde indirecte zone mee maakt. Hiernaast wordt bij de E-5775 ook nog een gietijzeren inzetstuk voor het GBS systeem meegeleverd.
De deksel is bevestigd met een scharnier en zit er een thermometer in. Deze heb ik intussen vervangen door een digitale variant. Meten op de grill is nog altijd het beste, maar een dome thermometer geeft je al snel een algemeen beeld van de temperatuur.
Nadat ik hem in elkaar heb gezet bleek mijn deksel enorm te lekken. Na een zoektocht bleek dat er een “mod” te vinden was waarmee je het zou kunnen oplossen. Het blijkt namelijk dat in sommige gevallen de deksel niet juist sluit omdat de veren niet genoeg kracht leveren. Via de site van Noskos vond ik een oplossing, met video, waarmee de veren worden omgedraaid. Dit zorgde al voor een verbetering. Na deze modificatie heb ik nog vilt in de deksel geplaatst om de laatste lekkages op te lossen.
Na een flink aantal keren de barbecue te hebben gebruikt bleef het toch kriebelen om uit te breiden met accesoires en heb ik inmiddels een Slow ‘N Sear® Deluxe Bronze Bundle aangeschaft via Totally BBQ (UK) om flexibeler te zijn met een directe en indirecte zone en een Rotisserie Ring van Auspit Europe gekocht.

1 reactie
[…] met de Kamado 13i XL van de Action wist ik het, er komt ooit nog een Kamado Large naast de Weber. Afgelopen jaren heeft de Albert Heijn al regelmatig acties gehad m.b.t. het Grill Guru […]