Ga terug

Parijs buikspek

Parijs buikspek van Noskos
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg buikspek zonder zwoerd
Rub
  • 3 el zout
  • 2 el zwarte peper
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el gemalen selderijzaad

Equipment

  • Rookhout (Appel of Kers)
  • Kernthermometer

Method
 

  1. Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 120 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit!
  2. Meng alle ingrediënten van rub door elkaar
  3. Smeer het buikspek in met de rub. Let op dat je niet teveel gebruikt. Het buikspek zelf is ook al zout!
  4. Voeg het rookhout toe aan de barbecue en leg het buikspek er op.
  5. Na ongeveer 3 uur zit de rub goed vast aan het buikspek. Pak op dit moment het buikspek in in aluminiumfolie en plaats een kernthermometer.
  6. Als je een kerntemperatuur van 85 graden hebt gehaald haal je het vlees van de barbecue. Laat het even een kwartier uitdampen
  7. Na een kwartier pak je het nog even opnieuw in voor 15 minuten.
  8. Eet smakelijk!

Notities

Dit is een recept van Noskos, wil je meer weten van zijn recepten, bezoek dan zijn website.