Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 120 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit! Smeer het oerhammetje in met wat Worchestersaus om een plaklaagje voor de kruiden te maken.
Strooi de BBQ kruiden over het oerhammetje heen en smeer dit goed in.
Als de BBQ op temperatuur is voeg je het rookhout toe en leg je het oerhammetje op de BBQ weg van het het vuur (indirect).
Maak intussen de Piggyspray door de plantenspuit te vullen met een mix van 50% appelazijn en 50% appelsap.
Spuit het oerhammetje elk kwartier in met de Piggyspray
Haal het oerhammetje na 2,5 uur van de BBQ en leg deze op het aluminiumfolie. Doe wat honing een blokje roomboter op het oerhammetje. Doe er naar smaak eventueel nog wat appelsap bij en pak het oerhammetje stevig in
Leg het oerhammetje terug op de BBQ weg van het vuur en laat het daar nog ongeveer 2 uur liggen.
Pak na 2 uur het oerhammetje weer uit. Leg deze terug op de BBQ (indirect) en smeer deze in met je favoriete BBQ saus. Herhaal dit na een kwartier nog eens.
Is de kleur lekker donker/naar smaak? Haal het oerhammetje van de BBQ en eet smakelijk!