Ingrediënten
Equipment
Method
- Haal het vlies van de sparerib af. Deze kan je makkelijk verwijderen door met de achterkant van een koffielepeltje er onder te drukken en los te trekken. Vervolgens kan je met een stukje keukenrol (voor de grip) het hele vlies verwijderen.
- Smeer de sparerib in met de rub.
- Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 160 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit!
- Leg het rookhout op het vuur, haal de sparerib uit de koelkast en plaats deze op de BBQ weg van het vuur. Laat 90 minuten liggen.
- Maak intussen de glaze door alle ingrediënten van de glaze in een pannetje te doen en deze even op te warmen. Als de glaze te dun is laat het even inkoken tot de gewenste dikte.
- Na 90 minuten smeer je de sparerib in met de glaze en laat je deze nog een kwartiertje liggen.
- Als de glaze mooi gekarameliseerd is kan de sparerib van de barbecue. Eet smakelijk!
Notities
Dit is een recept van Noskos, wil je meer weten van zijn recepten, bezoek dan zijn website.