Ga terug

De beste kippenvleugels van de barbecue

Voorbereidingstijd 6 uur 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Porties: 10 stuks
Gang: Borrelhapje
Keuken: Amerikaans

Ingrediënten
  

  • 10 stuks kippenvleugels
Pekel
  • 330 ml water of cola
  • 20 gram zout
Rub
  • 1 el (licht)bruine basterdsuiker
  • 1 el gemalen zwarte peper
  • 1 el grof zout
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl cayennepeper
Saus
  • je favoriete BBQ saus

Method
 

  1. Bereid de pekel voor door het water (of cola) en het zout in een afsluitbare zak te doen.
  2. Voeg de kippenvleugels hier aan toe en zorg dat ze goed onder "water" staan. Wat bij mij hielp is om zoveel mogelijk lucht uit de zak te drukken.
  3. Laat dit nu 2 uur liggen in de koelkast, draai af en toe om.
  4. Haal na 2 uur de kippenvleugels uit de zak, spoel de kippenvleugels af en dep de kippenvleugels droog.
  5. Wrijf de kippenvleugels in met de rub.
  6. Leg de kippenvleugels op een rooster of bord in de koelkast voor minstens 4 uur. Als je ze in een bord legt, leg dan onder de kippenvleugels wat keukenpapier om het vocht eventueel vocht op te vangen.
  7. Bereid de BBQ voor op een directe en indirecte zone op een temperatuur van 150°
  8. Leg de kip op de indirecte zone, sluit de BBQ en laat de kippenvleugels ongeveer een uur liggen.
  9. Als de kippenvleugels gaar zijn warm je de BBQ saus op.
  10. Smeer de kippenvleugels in met de BBQ saus en leg deze KORT!! boven de kolen om de saus te laten karamelliseren, let op dit kan heel snel gaan dus blijf er bij!
  11. Eet smakelijk!

Notities

Dit is een recept van BBQ Helden, wil je meer weten van hun recepten, bezoek dan hun website.