BBQ Helden: De beste kippenvleugels van de barbecue

Nou, met zo’n uitspraak vraag je er om: dit moet getest worden!

In deze variatie van kippenvleugels worden de vleugels nat gepekeld, vervolgens voorzien van een rub en aan het eind nog voorzien van een laagje BBQ saus. Voor deze vleugels zijn dus ook legio mogelijkheden om uit te proberen qua pekel, rubs en saus! Voor mijn variatie ben ik uitgegaan van de pekel met cola en zout, Pig Powder van Smokey Goodness als rub en de Smokey BBQ Sauce van Beef en Steak!

Daarnaast heb ik ook nog een variatie gemaakt op water en zout als pekel, Van Beekum Hotwing kruiden en nogmaals de Smokey BBQ Sauce van Beef en Steak. Kortom experimenteer er ook lekker op los!

Ik heb voor de volledigheid de rub van BBQ Helden ook in het recept gebruikt voor als je zelf een rub wilt proberen.

De beste kippenvleugels van de barbecue

Voorbereidingstijd 6 uur 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

  • 10 stuks kippenvleugels

Pekel

  • 330 ml water of cola
  • 20 gram zout

Rub

  • 1 el (licht)bruine basterdsuiker
  • 1 el gemalen zwarte peper
  • 1 el grof zout
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl cayennepeper

Saus

  • je favoriete BBQ saus

Instructies
 

  • Bereid de pekel voor door het water (of cola) en het zout in een afsluitbare zak te doen.
  • Voeg de kippenvleugels hier aan toe en zorg dat ze goed onder "water" staan. Wat bij mij hielp is om zoveel mogelijk lucht uit de zak te drukken.
  • Laat dit nu 2 uur liggen in de koelkast, draai af en toe om.
  • Haal na 2 uur de kippenvleugels uit de zak, spoel de kippenvleugels af en dep de kippenvleugels droog.
  • Wrijf de kippenvleugels in met de rub.
  • Leg de kippenvleugels op een rooster of bord in de koelkast voor minstens 4 uur. Als je ze in een bord legt, leg dan onder de kippenvleugels wat keukenpapier om het vocht eventueel vocht op te vangen.
  • Bereid de BBQ voor op een directe en indirecte zone op een temperatuur van 150°
  • Leg de kip op de indirecte zone, sluit de BBQ en laat de kippenvleugels ongeveer een uur liggen.
  • Als de kippenvleugels gaar zijn warm je de BBQ saus op.
  • Smeer de kippenvleugels in met de BBQ saus en leg deze KORT!! boven de kolen om de saus te laten karamelliseren, let op dit kan heel snel gaan dus blijf er bij!
  • Eet smakelijk!

Notities

Dit is een recept van BBQ Helden, wil je meer weten van hun recepten, bezoek dan hun website.
Trefwoord Kip

Conclusie: Gewaagde uitspraak die het wat mij betreft waar maakt! Beide variaties waren heerlijk en vooral het pekelbad lijkt het verschil te maken. Enorm veel smaak aan de kip!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie