Ga terug

3-2-1 Spareribs van Noskos

Heerlijk malse spareribs van de barbecue bereid via de Low and Slow methode
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Porties: 2 personen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans

Ingrediënten
  

  • 1 sparerib
  • BBQ Saus naar keuze
  • BBQ Rub voor rund
  • Mosterd
  • Appelsap
  • Roomboter
  • Agavesiroop
  • (licht)bruine basterdsuiker

Equipment

  • Rookhout (Appel of Kers)
  • Thermometer
  • Vershoudfolie
  • Aluminiumfolie
  • Kwast

Method
 

  1. Haal het vlies van de sparerib af. Deze kan je makkelijk verwijderen door met de achterkant van een koffielepeltje er onder te drukken en los te trekken. Vervolgens kan je met een stukje keukenrol (voor de grip) het hele vlies verwijderen.
  2. Smeer de sparerib in met mosterd (of olijfolie) en voorzie de sparerib van de rub.
  3. Pak de sparerib in in vershoudfolie of vacumeer hem en leg een nacht in de koelkast.
  4. Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 120 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit!
  5. Haal het vlees uit de vershoudfolie en plaats deze op de BBQ weg van het vuur.
  6. Haal na 2 uur de rib van de BBQ en leg deze op de kop op het aluminiumfolie. Doe wat agavesiroop, bastardsuiker en wat blokjes roomboter op de sparerib. Doe er naar smaak eventueel nog wat appelsap bij en pak de sparerib stevig in.
  7. Leg het vlees terug op de BBQ weg van het vuur en laat het daar nog ongeveer 1,5 uur liggen. Houd 1 uur aan als je het vlees iets steviger wilt houden.
  8. Na 1,5 uur pak je het vlees uit en leg je het vlees weer op de BBQ met de ribben naar beneden. Smeer met een kwast wat BBQ saus over de rib en sluit de BBQ voor 15 minuten.
  9. Na een kwartier smeer je hem nog een keer in met de BBQ saus.
  10. Is de kleur lekker donker/naar smaak en is de saus mooi gekarameliseerd? Haal de sparerib van de BBQ en eet smakelijk!

Notities

Dit is een recept van Noskos, wil je meer weten van zijn recepten, bezoek dan zijn website.