The Meatlovers: Saté van Iberico Buikspek
Deze kwam vorige week bij mij langs op mijn Instagram tijdlijn. Buikspek trekt sowieso altijd mijn aandacht en in combinatie met Sate… tja dan heb je mij helemaal. Deze moest dus getest worden! Ik heb alleen de Sate zelf getest dus hier maar meteen het recept!
Saté van Iberico Buikspek
Saté van Iberico Buikspek van The Meatlovers
Equipment
- Satestokjes
- Kernthermometer
Ingrediënten
- 800 gram buikspek zonder zwoerd
Marinade
- 30 gram (licht)bruine basterdsuiker
- 0,5 tl peper
- 6 el ketjap manis
- 3 teentjes knoflook
- 2 el sambal
- 1 tl 5 spices kruiden
Instructies
Marineren
- Voeg alle ingredienten van de marinade samen en doe deze in een (luchtdichte) diepvrieszak.
- Snij het buikspek in 12 stukken zodat je er uiteindelijk 4 stokken sate van kan maken.
- Doe de blokjes buikspek in de zak met marinade en wrijf het goed in. Knijp de lucht er zoveel mogelijk uit en sluit de zak. Leg voor 24 uur in de koelkast. Keer wel regelmatig om.
Bereiding
- Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 120 graden gemeten op het rooster. Hoe je dat doet? Dat legt Noskos je op deze pagina haarfijn uit! Zorg daarnaast ook voor een deels directe bereiding
- Bij gebruik van houten satestokjes zou ik deze even een uur van tevoren in een bakje met water leggen. Dit gaat verbranding op de barbecue tegen
- Rijg de blokjes sate aan de stokjes en leg deze op de barbecue op de indirecte zone tot deze gaar zijn (ongeveer 65 graden kerntemperatuur)
- Als ze gaar zijn leg je de stokjes nog even op de indirecte kant voor een krokantje.
Notities
Dit is een recept die ik op de Instagram van The Meatlovers heb gevonden. Wil je meer recepten? Volg hun instagram!Voorbeeld foto is tevens van The Meatlovers! De sate was hier te snel op om op camera vast te leggen, zegt genoeg lijkt mij!