NOSKOS: MOINK Balls

MOINK Balls. Gekruide gehaktballetjes omwikkelt met spek met BBQ saus. Ook dit is weer een lekkere en simpele snack. Voorbereiding is een eitje en de bereiding is lekker vlot met een heerlijk eindresultaat!

MOINK Balls

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 30 stuks

Equipment

  • Cocktailprikkers
  • Rookhout (Appel of Kers)
  • Kernthermometer

Ingrediënten
  

Voor de MOINK balletjes

  • 750 gram rundergehakt
  • 300 gram gerookt spek
  • je favoriete BBQ rub voor rund
  • 40 gram parmazaanse kaas
  • 1 losgeklopt ei
  • 60 gram paneermeel
  • 120 ml melk
  • 2 el geperste knoflook
  • 2 tl peterselie
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl oregano

Larry’s Originele Raspberry Balsamic Chipotle Saus

  • 240 ml frambozenjam
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 2 chipotles in adobosaus (zaadjes verwijderd en fijngehakt)

Instructies
 

  • Meng de ingrediënten van de balletjes goeddoor elkaar (behave de rub en het spek!) en maak er ongeveer 30 balletjes van.
  • Bestrooi de balletjes met de BBQ rub.
  • Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet vast met een cocktailprikker.
  • Plaats de balletjes een half uurtje in de koelkast om even stevig te worden.
  • Maak de BBQ klaar voor indirecte bereiding op ~120 graden en plaats het rookhout.
  • Smeer ze in met BBQ saus.
  • Als de kerntemperatuur van 70 graden is gehaald mogen de balletjes van de BBQ af.

Saus

  • Doe alle ingredienten van de saus in een pannetje en verwarm deze.
  • De saus is klaar als de jam vloeibaar is.

Notities

Dit is een recept van Noskos, wil je meer weten van zijn recepten, bezoek dan zijn website.
Trefwoord Rund

Heb je nog wat over? Bewaar ze in de koelkast en warm ze de volgende dag op in de oven of op de BBQ. Ook dan zijn ze nog heerlijk! Wil je meer weten over de MOINK Balls? NOSKOS heeft een stukje historie op zijn website staan!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie